Vissen op Forel in Luxemburg Hoe doe ik dat succesvol?

Vissen op forel in luxemburg
Luxemburg is bij uitstek geschikt om te gaan vissen op forel. In de vele riviertjes en beekjes zit enorm veel forel. Je zult versteld staan dat in sommige beekjes van nog geen meter breed je erg veel forel kunt vangen. lees alles over het succesvol vissen op forel in Luxemburg.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Forel kun je op verschillende manier vangen in Luxemburg. In dit artikel gaan we kort in op de verschillende methode en technieken om een Forel te vangen. Eerst ga ik u iets vertellen over de Forel en daarna het vissen op forel in Luxemburg.

De Forel

De naam forel staat voor een groep vissen die een biologische soortnaam van Salmo trutta heeft. De forel is grijsgroen op de rug, geelgrijs aan op de zijkant met zwarte en rode vlekken de buik is witgrijs. een forel heeft ook kleine tanden een forel is dan ook een roofvis zoals bijvoorbeeld een baars in Nederland. Echt grote forellen zul je niet vangen omdat ze meestal niet groter worden als 50 centimeter.

Vissen op forel is ook erg leuk om te doen met kinderen. Je hebt relatief weinig materiaal nodig en de vangkans is erg hoog. Tevens is een forel ook zeer geschikt om op te eten, want zeg nou zelf wat is leuker als eigen gevangen vis vers te bereiden.

Hoe vang ik een Forel

Voor je een forel kunt vangen moet je eerst een keuze maken voor een stek. Het beste kun je hiervoor in de omgeving van je verblijf kijken of daar water in de buurt zit. Wat ik zelf altijd deed is een stek uitzoeken daar 10 tot 15 keer werpen was het niks ging ik verder. Als er forel zit zul je die snel treffen. In Luxemburg is er een voor Nederlands begrip hoog water verval. Zo kan het zijn dat je op een plek niks vangt maar 50 meter later de een na de ander vangt.

Bij het af vissen van een stuk water moet je altijd stroom opwaarts gooien. Een forel heeft het heel snel door als er iemand langs het water loopt en zal dan een stuk minder snel bijten. Door stroom opwaarts te gooien zorg je ervoor dat de forel niet schikt van bijvoorbeeld schaduwen op het water.

Waar zit de meeste Forel

Zoals ze zeggen in visserslatijn de meeste forel zit in het water. Toch kun je door de juiste techniek toe te passen de vang kans een stuk vergroten. De meeste forel zul je vangen op de scheiding tussen een ondiepte en een diepte. Vaak ligt de forel in het diepere gedeelde te wachten op prooivis. Het is dan ook het meest effectiefst als je je kunstaas langs die rand werpt. Je kunt de diepere stukken vinden door de kleur van het water. Als het water donkerder word betekend dit dat het water daar dieper is.

In Luxemburg kan het water op sommige plekken vrij hard stromen. Je kunt dit als je voordeel gebruiken door in te gooien tegen of vlak langs het stromende water. De forel hoopt dat prooivis in de problemen raakt door het snelle water om daarna toe te kunnen slaan.

Het hebben van bijvoorbeeld een waadpak tijdens het vissen op forel in Luxemburg. Om op moeilijk bereikbare plekken te komen vergroot de vangkans enorm. Ook is het hebben van een polaroid bril erg handig om door de weerspiegeling van het water heen te kijken. Het water is over het algemeen vrij ondiep waardoor je de bodem goed kunt zien. Wat ik wel gemerkt heb tijdens het vissen op forel in Luxemburg. Is dat je met een polaroidbril je de vissen soms kan zien liggen.

Wat heb je nodig om te vissen op Forel in Luxemburg

Voor het vissen op forel in Luxemburg heb je een aantal basis dingen nodig en eventueel een aantal aanvullende dingen om de vangkans te vergroten.

Basis

Aanvullend

Op de verschillende soorten hengels en waadpakken word ergens anders op deze website verder op in gegaan. Met deze kennis op zak is het voor iedereen mogelijk om een forel te vangen in Luxemburg.

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.