Vissen met Spinners op forel

vissen met spinners op forel
Tijdens het vissen op forel in Luxemburg ben ik er achter gekomen dat spinners het meest effectief zijn. Dit omdat forel een roofvis is die een spinner niet kan weer staan. bijkomend voordeel van het vissen met spinners op forel is dat je veel bijvangst kunt hebben.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vissen met spinners op forel

Daar waar het vaak niet is toegestaan om te vissen met spinners op forel in de kweek vijvers in Nederland. Met als rede dat je dan de hele vijver met een dag hebt leeg gevist. Mag het vissen met een spinner wel in Luxemburg. Het is door mijn eigen ervaring dan ook de meest effectieve manier van vissen. Bekijk hier alle soorten spinners voor het vissen met spinners op forel. In het artikel “Succesvol vissen op forel in Luxemburg” geef ik nog meer tips over hoe je zo veel mogelijk vis kunt vangen.

Soorten spinners

Bij spinners heb je 2 verschillende soorten. De al eeuwen oude normale spinnen en de lepel. Bij een spinner draait er een blad om de as van de spinner heen. bij een lepel kantelt hij heen en weer waardoor je lijn vaak in de knoop raakt. Mijn advies is dan ook om met een normale spinner te vissen in een niet al te grote maat.

De techniek van vissen met een spinner

Het vissen met een spinner is zeer eenvoudig en voor iedereen te leren. Als je veel vis wilt vangen in Luxemburg is het belangrijk dat je altijd stroom opwaarts gooit. Dit omdat een forel heel goed in de gaten heeft als er iemand stroom opwaarts staat door het opstuivende zand. Als je dan aan het water staat wil je het liefst langs plekken gooien waar schaduw is of waar je net buiten de stroming kunt vissen. Vaak ligt de forel op die plekken te wachten op prooivis. Forel ligt ook vaak in groepjes bij elkaar dus het is helemaal niet gek als je meerdere vissen vangt op dezelfde plek. Ook heb ik uit ervaring geleerd dat ze soms alleen maar een rode spinner pakken. Maar de dag erna kan het maar zo zijn dat ze alleen een roze spinner pakken. Het is dus zaak om veel verschillende soorten en kleuren spinner mee te nemen.

Photo by Mervi Emilia on Foter.com / CC BY

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.