Vissen met pluggen op Forel

vissen met pluggen op forel
Soms wil het niet lukken om met een spinner een forel te vangen in Luxemburg. Dan kun je gaan vissen met pluggen op forel. Een klein plugje lijkt nog veel meer op de natuurlijke prooi vis van forel. Het voordeel van het vissen met pluggen op forel is dat je ook veel bijvangst kunt hebben.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vissen met pluggen op Forel

Daar waar het niet is toegestaan om te vissen met plugjes op forel in de kweek vijvers in Nederland. Met als rede dat je dan de hele vijver met een dag hebt leeg gevist. Mag het vissen met een plugje wel in Luxemburg. Het is door mijn eigen ervaring dan ook de meest effectieve manier van vissen. Bekijk hier alle soorten pluggen voor het vissen met pluggen op forel. In het artikel “Succesvol vissen op forel in Luxemburg” geef ik nog meer tips over hoe je zo veel mogelijk vis kunt vangen.

Soorten pluggen voor het vissen op Forel

Voor het vissen met pluggen op forel kun je het beste gebruik maken van plugjes voor baars. Wel is het zaak om relatief kleine plugjes te kopen om zo de vangkans te vergroten. Want ook grote forel zal een kleiner plugje pakken. Over het algemeen is het water in Luxemburg niet erg diep. Je wilt dan ook plugjes hebben die niet iets onder het operavlakte lopen tot max 0.5 meter diep. Mocht je plugjes hebben die veel dieper lopen zul je merken dat je steeds vast komt te zitten aan de bodem.

De techniek van vissen met pluggen op Forel

Het vissen met pluggen op Forel kun je erg vergelijken met het vissen met spinner op forel artikel. Ook hierbij is het van belang dat je altijd stroom opwaarts vist om zo de vis niet te laten schrikken. Vaak kun je met pluggen iets verder gooien waardoor je nog mooier de rand kunt af vissen tussen diep en ondiep. Dat is dan ook de plek waar de meeste forel ligt te wachten op prooivis. Wel heb ik gemerkt dat pluggen iets minder effectief zijn als spinners. Maar het is wel handig om zo veel mogelijk aas mee te hebben om te kunnen proberen als het niet wilt lukken.

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.