Vissen in Luxemburg Hier lees je alles wat je moet weten!

Vissen in luxemburg
Luxemburg is een waar paradijs voor de hengelsporter. In de rivieren en meren kom je onder andere forel, baars, snoek, karper tegen en nog vele andere soorten vis. Vissen toegestaan tussen 15 juni en 1 maart. Lees op deze website alles wat je moet weten om te gaan vissen in Luxemburg.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Luxemburg is bij uitstek geschikt om heen te gaan als liefhebber van de hengelsport. Ook is het vissen in Luxemburg goed te combineren met een vakantie met het gezin. Door de vele Campings en hotels aan het water kan er eenvoudig gevist worden vanaf de accommodatie.

Wat heb ik nodig om te gaan vissen in Luxemburg

Voor het vissen op forel heeft u niet erg veel spullen nodig. Wel is het zaak om met de juiste spullen op pad te gaan. Een goede forel hengel met een 2500 serie molen met daarop gevlochten lijn is erg aan te raden.

Voor een nog grotere vangkans is het ook aan te raden om een waadpak aan te schaffen. Met een waadpak heeft u een veel grotere keuze uit de stekken wat het vissen in Luxemburg nog leuker maakt. Vaak zijn de oevers niet goed betreed baar. Wel is het zaak dat u altijd stroom opwaarts loopt i.v.m. het zand dat opstuift. Loopt u stroom afwaarts zult u zien dat het vangen van een vis zeer lastig is. Dit komt omdat forel een erg goed zicht heeft. Het hebben van een forel net maakt het gemakkelijker om een vis te landen zodat die er niet op het laatste moment vanaf gaat.

Ook moet u een visvergunning aan schaffen om te gaan vissen in Luxemburg daarover leest u hier meer.

Checklist om te gaan vissen in Luxemburg

Hoe vang ik veel vissen in Luxemburg

Vissen in Luxemburg is relatief eenvoudig. Doordat de beekjes en riviertjes over het algemeen niet breed zijn kun je een stuk gemakkelijk afvissen. Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat de vis stand er goed is. Daarbij maakt het wel uit op welke plek je gaat vissen. Het kan maar zo zijn dat je nu niks vangt maar 50 meter verder op. Je de ene naar de andere vis zult vangen. Mijn advies is dan ook altijd om pak hem beet 10 tot 15 keer op een stuk in te gooien is het dan niks door lopen. Met deze methode vis je een stuk water snel af.

Ter hoogte van de plekken die gemakkelijk toegankelijk zijn wat vaak bij campings is word erg veel gevist. Op die plekken zul je ook nooit erg hoge aantallen vissen gaan vangen heb ik gemerkt. Je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen maar ik denk altijd maar zo een vis is ook niet gek. Het is vaak veel effectiever om met je waadpak stroom opwaarts te lopen op zoek naar de vis. Voor het uitzoeken van een stek kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Google maps.

Stekken zoeken in Luxemburg

Door gebruik te maken van Google maps kun je eenvoudig stekken op zoeken om die te gaan af vissen. Ik zelf vind het altijd het leukst om zelf op zoek te gaan naar stekken. Je bent dan echt op jacht naar de vis en als je ze dan vind is dat zeer leuk. Terwijl je aan het zoeken bent naar de vissen rij je door de mooiste omgevingen van Luxemburg. Het vissen in Luxemburg is geweldig maar de uitzichten tijdens het rijden moet je ook zeker van genieten.

uitzicht vissen in luxemburg

Zoals ik al zei maak ik zelf gebruik van Google maps om te zoeken naar stekken. Daarbij let ik op een aantal zaken. Zo kijk ik eerst via de normale kaart over ik ergens water zie en of je er relatief gemakkelijk kunt komen. Als dat er allebei goed uitziet ga ik nog kijken via de satelliet daarmee kun je vaak nog beter inschatten of je ergens kunt komen. Als alles er goed uitzoek rijd ik er heen en geniet ik van het uitzicht onderweg.

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

3 reacties

  1. Kan je meer vertellen over de visvergunning en waar ik voor 15 juni mag vissen. We staan nu op camping aan grens water maar begrijp dat je mag vissen in binnen water voor 15 juni. Ik snap alleen helemaal.niks van de visvergunning online.heb de site wel gevonden maar niet waar ik dan wel.mag vissen en wat dan eer kat 1 en 2 inhoud
    Zou graag gaan vissen tussen nu en 6 juni

      1. Dank je wel… die luxe van laten regelen gaat hier op de campings helaas niet op.
        We zoeken verder. Bedankt voor je reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.