MATERIAAL

On Top

Aanbevolen

vliegvissen op forel hengel

Vliegvissen op Forel hengel maar welke?

De hengel die je gebruikt bij het vliegvissen op forel. Kun je totaal niet vergelijk met een spinhengel. Zo gaat het bij een spinhengel vaak om met maximale werpgewicht. Bij een vliegvishengel spreken we over de zogenoemde aftma waarde. In dit artikel kom je alles te weten over wat de aftma waarde inhoud.

Bekijk »
vissen op forel molen

De beste Forelmolen voor het vissen op forel?

Bij het vissen op forel wil je het liefst een zoon licht mogelijke forelmolen hebben. Vaak ga je vissen voor een lange periode en sta je dus de hele dag met de hengel en forelmolen in de hand. Je wilt niet groter gaan dan een 2500 serie molen.

Bekijk »
vissen met pluggen op forel

Vissen met pluggen op Forel

Soms wil het niet lukken om met een spinner een forel te vangen in Luxemburg. Dan kun je gaan vissen met pluggen op forel. Een klein plugje lijkt nog veel meer op de natuurlijke prooi vis van forel. Het voordeel van het vissen met pluggen op forel is dat je ook veel bijvangst kunt hebben.

Bekijk »
vissen met spinners op forel

Vissen met Spinners op forel

Tijdens het vissen op forel in Luxemburg ben ik er achter gekomen dat spinners het meest effectief zijn. Dit omdat forel een roofvis is die een spinner niet kan weer staan. bijkomend voordeel van het vissen met spinners op forel is dat je veel bijvangst kunt hebben.

Bekijk »
Materiaal voor vissen

Vissen in Luxemburg waadpak maar hoe kiest u de juiste?

Het hebben van een waadpak gaat je vangkans in Luxemburg enorm vergroten. De oevers zijn soms niet tot lastig te betreden waardoor je op veel plekken niet kunt vissen. Door het hebben van waadpak tijdens het vissen in Luxemburg kun je op plekken komen waar andere niet kunnen komen. Als je gaat vissen in Luxemburg waadpak neem hem mee.

Bekijk »
Vissen op forel in luxemburg

De beste Forelhengel voor het vissen op Forel?

Bij het Forelvissen heb je het liefst een zo licht mogelijke forelhengel. Dit is omdat je tijdens het vissen op forel vaak klein en licht kunstaas gebruikt. Het is namelijk veel fijner om klein kunstaas ook met een lichte forelhengel te vissen. Hierbij word vaak gekozen voor een lichte spinhengel met een werpgewicht van circa 2 tot 10 gram.

Bekijk »