Succesvol Forelvissen in 2021 hier lees je alles wat je moet weten!

forelvissen
Je wilt gaan forelvissen dan heb je hier op het goede adres. In dit artikel kom je alles te weten wat je nodig hebt om te gaan vissen op forel! Aan het einde van dit artikel ga jij de meeste forel vangen van iedereen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Forelvissen is een van de leukste manieren om te vissen in Nederland en het buitenland. Waar je het in Nederland vooral kunt doen op forelvijvers kun je in het buitenland ook forel vangen in de natuur. Aan het begin van het artikel gaan we ons richten op het forelvissen in Nederland.

Forelvissen hoe vang ik meer als mijn buurman?

In Nederland zijn er vele plekken waar je kunt gaan vissen op forel. Eigenlijk kun je wel stellen dat er altijd wel een bij jou in de buurt is. Het vissen op forelvijvers vergt wel een andere aanpak dan het vissen in de natuur op forel. Het is ook een van de leukste uitjes om te gaan doen met vrienden en familie. Omdat je vist in een forelvijver word er speciaal voor jou een aantal forellen uitgezet.

Je bent er dus zeker van dat er vis zit echter moet je ze alleen nog vangen. Zoals met alles is eigenlijk het enigste dat telt dat je meer vangt dan die gene naast jou. Hoe je dat doet lees je hier alles over.

Een Forelvijver hoe werkt dat?

Bij een forelvijver word er gewerkt met tijdssloten waarin je kunt gaan vissen. Aan het begin van de sessie word de vis uitgezet voor het aantal mensen dat gaat vissen. Hoe meer mensen gaan vissen des te meer vis er dan ook uitgezet word. Het leukste is natuurlijk als iedereen wat vangt alleen jij wilt wel het meeste vangen. Als je het als werk of familie uitje wilt gaan doen bieden de meeste vijvers ook aan dat je het een dag deel kunt afhuren.

Het kan helemaal per dag verschillen of ze alleen zwemmen of in groepjes. Wat we wel vaak zien is dat ze in de middag vaak samen zwemmen en in de ochtend alleen. Als je op een zonnige dag vist kun je eigenlijk niet zonder een polaroidbril om zo de vissen te kunnen vinden. Het is immers zo je kunt nog zo goed zijn als ze er niet zitten dan zitten ze er niet. Je kunt dan ook het beste aan het begin zoeken naar de vis.

Forelvissen wat heb je nodig?

Bij het forelvissen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Wel is het handig om deze basis materialen altijd bij je te hebben om zo veel mogelijk te vangen.

  • Forelhengel
  • Forelmolen
  • Powerbait / Foreldeeg
  • Deegvormpjes
  • Klein materiaal
  • Polaroidbril
  • wat te eten en te drinken

In de volgende hoofdstukken word er in gegaan op de benodigde materialen.

Welke hengel heb je nodig om gaan forelvissen?

Om goed te kunnen forelvissen wil je over het algemeen een zo licht mogelijke hengel gebruiken. Je vist namelijk met klein kunstaas of Powerbait wat beide niet veel weegt. Om een grove indicatie te geven raad ik altijd aan om een hengel met maximaal 8 tot 10 gram werpgewicht te gebruiken. Meer weten? Bekijk hier de Forelhengels bij Raven.

De laatste tijd zie ik dat de zogenaamde Tremarella hengels in trek zijn. Nu vraagje je af wat is dat en wat zijn de voordelen voor mij? Het zijn lichte telescopsische hengels die je dus gemakkelijk meer kunt nemen. Deze hengels zijn vaak ook erg lang waarbij de meeste net geen 4 meter zullen zijn. Meestal vis je net onder het oppervlakte op forel waarbij de montage ongeveer 2 meter lang is dat laat zich een stuk makkelijker werpen met een lange hengel.

Welke molen heb je nodig om te gaan forelvissen?

Voor het vissen op forel heb je niet een heel bijzondere molen nodig. In de meeste gevallen is een spinmolen voldoende om te kunnen gaan vissen. Het is echter wel belangrijk om te kijken welke spin molen je gaat aan schaffen lees daarvoor dit artikel. In het kort komt het erop neer dat je niet een molen wilt gebruiken groter als een serie 2500. Opzich volstaat een serie 3000 ook nog wel alleen zwaarder zou ik persoonlijk niet gaan.

vissen op forel molen

Voor iedere portemonnee kun je een goede forelmolen vinden. De meest basis molen begint bij een euro of 20 wat oploopt tot honderden euro’s voor het allerbeste. Meer weten? Bekijk hier de Forelmolens bij Raven.

Forelvissen met Powerbait

Wat is Powerbait en hoe vang jij de meeste forel met Powerbait. Powerbait is een kneedbaar deeg dat je gebruikt om te vissen op forel. Je kunt het in veel verschillende geuren en kleuren krijgen het beste is om een assortimentsdoos als dit te halen zodat je kunt proberen wat goed werkt.

powerbait forelvissen

Er valt soms geen touw aan vast te knopen dat de ene dag een donkere kleur het beste vangt en de dag er na een lichte kleur. Het is dan ook zaak dat je verschillende dingen probeert om er zo achter te komen wat het beste werkt die dag. Ook het weer heeft invloed op welke kleur werkt en of je een zinkende of drijvende powerbait wilt gebruiken. Bij mooi weer zitten de forellen bovenin het water dat is dan ook de plek waar je ze gaat vangen.

Een Polariod zonnebril wat kun je er mee?

Links zie je wat je ziet zonder Polaroid zonnebril en rechts zie je met polaroidzonnebril.

Een polaroid zonnebril is een van de beste toevoegingen aan je hengelsport materiaal. Het geeft je namelijk het voordeel dat je door de weerspiegeling van het water kunt kijken. Concreet betekend dat je kunt zien waar de forellen zitten en daar dan ook gaan vissen. Het geeft je echt een groot voordeel ten opzichte van je buurman die dat niet heeft. Voor elke stijl en ieder budget kun je bij Raven een Polaroid bril vinden.

Spullen pakken en Forelvissen gaan!

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. Er rest je nu nog maar een ding en dat is veel gaan vangen tijdens het vissen maar nog belangrijker meer vangen dan je buurman. Bekijk ook eens de Vissen in Luxemburg Webshop voor al uw hengelsport materiaal.

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.