Vissen op Forelmolen maar welke?
Bij het vissen op forel heb je niet een bijzondere molen nodig. Een molen in de serie 1000 tot 2500 volstaat al in 99% van de gevallen. Wel kun je bij het aanschaffen van een nieuwe molen op een aantal zaken letten. In dit artikel ga ik antwoord geven op de vraag: “Vissen op forelmolen maar welke?”
De verschillende maten forelmolens
De maat van de molen is zeer belangrijk bij het vissen op forel in Luxemburg. Vaak ga je vissen voor een langdurige periode en sta je dus de hele dag met de molen in de handen. Je hebt molens vanaf serie 500 tot 8000. Voor het vissen op forel molen raad ik een molen aan van de serie 1000 tot maximaal 2500. Doordat de beekjes en rivieren in Luxemburg niet erg breed zijn kun je goed uit de voeten met een kleine forelmolen die dan ook een kleine spoel heeft. Waar je wel op moet letten bij het aanschaffen van de molen is dat je het liefst wilt. Dat de molen en hengel in balans zijn wat een heel stuk prettiger zal vissen. Een veel te zware molen op een kleine hengel zal niet prettig zijn. Andersom is het het ook niet fijn om een hele kleine molen op een te grote hengel te zetten.
Andere aandachtspunten
Bij het uitzoeken van de molen voor het vissen op forel in Luxemburg kun je ook op de volgende punten letten. Het aantal kogellagers zegt iets over de kwaliteit van een molen. Echter is dit niet heilig omdat een molen met 4 top kwaliteit lagers beter is dan een molen met 10 slechte lagers. Je moet je dus niet blind staren op het aantal kogellagers omdat de kwaliteit belangrijker is dan het aantal. De slip is ook een erg belangrijk onderdeel van een molen. Alleen maakt het bij het vissen op forel niet erg veel uit wat de kwaliteit daarvan is omdat de vis nooit lang door de slip zal gaan. Daar waar je bij bijvoorbeeld karper vissen en erg goede slip wilt hebben maakt dat bij forel vissen minder uit. Wel is het natuurlijk zo hoe duurder een molen word des te beter de slip vaak word. Bekijk hier alle forelmolens.
Photo on Foter.com