De beste Forelhengel voor het vissen op Forel?

Vissen op forel in luxemburg
Bij het Forelvissen heb je het liefst een zo licht mogelijke forelhengel. Dit is omdat je tijdens het vissen op forel vaak klein en licht kunstaas gebruikt. Het is namelijk veel fijner om klein kunstaas ook met een lichte forelhengel te vissen. Hierbij word vaak gekozen voor een lichte spinhengel met een werpgewicht van circa 2 tot 10 gram.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat is een Forelhengel

Om succesvol te zijn in het vangen van een forel dient u een uiterst voorzichtige aanpakken te kiezen. Van nature is een forel een erg schuwe vis waarbij je een aanbeet goed moet kunnen voelen. Dit is belangrijk omdat je dan weet wanneer je moet aanslaan. Bij een te stugge hengel zul je de aanbeet niet goed voelen en dus veel aanbeten missen wat natuurlijk jammer is. Forel is een roofvis die je dus moet zien te verlijden tot het bijten in je aas. Hierbij zijn 2 methodes het meest gebruikt namelijk: Wasmotten of kunstaas. Beide methodes hebben over het algemeen geen grote montage gewicht en daar moet de hengel dus op afgestemd worden. Het is zaak dat je een balans vind tussen niet te licht dat je hengel breekt bij het ingooien. Maar ook niet te zwaar zodat je de aanbeten niet meer voelt.

Vissen met kunstaas op forel hier moet je op letten bij de Forelhengel

Een forel is met veel verschillende soorten aas te vangen. Wat ik zelf heb gemerkt tijdens het vissen op forel in Luxemburg. Is dat de oude vertrouwde spinner het vaak het beste doet. Ik zou je dan ook aanraden om een hengel aan te schaffen die daar het beste bij past. Het mooiste is om een hengel te hebben met een werpgewicht van 2 tot 10 gram. Mocht je een zeer ervaren forel visser zijn kun je ervoor kiezen om naar een nog lichtere hengel te gaan denk hierbij aan 1 tot 5 gram werpgewicht.

Welke Forelhengel past het beste bij jou

Als je al beginnende forelvisser naar Luxemburg gaat raad ik een spinhengel aan van 1,80 tot 2,40 meter. Je wilt zeker niet een te lange hengel omdat de beekjes vaak niet breed zijn. Het werpgewicht moet ergens tussen de 2 tot 10 gram liggen. Dit is vrij zwaar maar daarmee voorkom je wel dat je hengel breekt als je ergens vast zit of met wat groter kunstaas aan de slag wilt. Ben je nou een gevorderde visser dan is het eigenlijk het beste om een zoon laag mogelijk werpgewicht te pakken die de omstandigheden toe laten. Hoe lichter de forelhengel des te beter je kunt voelen of je een aanbeet hebt. Daarbij moet je je wel realiseren dat je hengel niet te dun word dat hij breekt bij het drillen van een forel of zelfs al bij het ingooien. Als je speciaal op zoek bent naar een hengel voor het vissen op forel in Luxemburg. Kun je het beste een hengel uitzoeken met het woord trout. Wat staat voor het Engelse word forel. Bekijk hier alle forelhengels.

Korte of lange Forelhengel

Voor het vissen op forel in Luxemburg kun je het beste kiezen voor een kleine hengel. Het water in de rivieren en beekjes is over het algemeen niet breed. Ook maakt de overhangende taken het er niet gemakkelijker op om in te gooien.

More To Explore

Forel
Featured

De Forel je leest hier alles wat je moet weten!

Een Forel is een vis die heerlijk is om te eten denk hierbij aan forel uit de over, forel op de bbq en gerookte forel. Ook is de Forel een geliefde vis bij sportvissers die je kunt vangen in de vele forelvijvers in Nederland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Forel.

camping de la sure reisdorf
Campings

Camping De la Sure Reisdorf

Camping de la Sure een van de mooiste campings in Luxemburg voor gezinnen, senioren en groepen, gelegen langs de rivier de Sure in het prachtige natuurpark Müllerthal (ook wel “Klein Zwitserland” genoemd) in het dorpje Reisdorf, tussen Diekirch en Echternach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.